CC Brasschaat On Air

Streamingconcerten

Genieten van muziek in je eigen living!
Met deze streamingconcerten geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten
en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten.
Je kan tickets kopen via deze site.

Je steunt hiermee rechtstreeks de artiesten want 40% van de ticketprijs storten we door!

Red Herring

Red Herring

Kaori Uemura op gamba, Patrick Denecker op blokfluit en Guy Penson op klavecimbel, samen Red Herring – voor deze gelegenheid in trio vorm-  brengen barok muziek van G.F. Händel en Nicola Matteis.

G.F. Händel: blokfluitsonates

In het blokfluitrepertoire nemen de sonates van G.F. Händel een speciale plaats in.

Ten eerste zijn ze van de hand van een van ‘s werelds beroemdste en beste componisten uit de barok, ten tweede wijken ze af qua stijl en opbouw van de modale baroksonate. Händel wist in deze meesterwerken steeds zijn persoonlijke stempel te drukken.

Händel staat bekend om zijn meeslepende lyriek, vooral in zijn langzame delen. De kracht en muzikale spanning die hier van uit gaat gaven een aantal van deze werken de status van top hits. Dit komt in zijn zijn sonates eveneens tot uiting en inspireerden hem tot het gebruik van melodische en ritmisch materiaal in latere composities.

Nicola Matteis: Ayres

Het lijdt geen twijfel dat Signor Matteis een uitstekend musicus was en hij wordt beschouwd als de eerste opmerkelijke Italiaanse violist die in Londen aankwam. Velen zouden hem nog volgen de jaren nadien.

Het is nog maar sinds kort dat er terug belangstelling ontstond voor zijn muziek die uitgegeven is in vier boeken met Ayres. Deze korte dansen, karakterstukken, grounds en aria’s waarvan een aantal met divisions (variaties) zijn in eerste plaats gemaakt voor viool en basso continuo maar bij sommige werd de aanduiding voorzien dat ze ook geschikt zijn voor fluit. De componist voegt een duidelijke tabel toe voor de interpretatie van o.a. trillers en maattekens.

Inschrijven

Ticket
Beschikbaar Tickets: Onbeperkt
Het Ticket ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

19 feb - 31 dec
Nu bezig...

Kosten

€5,00

Organisator

Cultuurcentrum Brasschaat
Telefoon
+32 3 650 03 40
Email
cultuurcentrum@brasschaat.be
Website
http://www.cultuurcentrumbrasschaat.be
INSCHRIJVEN
QR code